CrimeEconomicExterneJustitieRazboiRazboiTOP STORIESUltima-Ora

Israelul prins cu garda jos de Hamas. Greșelile care au permis atacul devastator

Israelul prins cu garda jos de Hamas – Hamas a folosit o tactică de informaţii fără precedent

Hamas a folosit o tactică de informaţii fără precedent pentru a induce în eroare Israelul în ultimele luni . Greșelile care au permis atacul devastator comis de de gruparea islamistă palestiniană”

În urma analizei conflictului din Israel, Reuters a relatat că Israelul a fost luat prin surprindere de gruparea islamistă palestiniană Hamas atunci când aceasta a lansat un atac devastator sâmbătă . Asaltul a fost cea mai gravă breşă în apărarea Israelului de când armatele arabe au pornit războiul din 1973 .

Hamas a folosit o tactică de informaţii fără precedent pentru a induce în eroare Israelul în ultimele luni, dând impresia, în mod public, că nu este dispus să intre într-o luptă sau confruntare cu Israelul, în timp ce se pregătea pentru această operaţiune masivă .

Israelul, prins cu garda jos
Israelul, prins cu garda jos

În timp ce Israelul a fost făcut să creadă că ţine în frâu un Hamas obosit de război prin oferirea de stimulente economice lucrătorilor din Gaza, luptătorii grupării au fost antrenaţi şi instruiţi, adesea la vedere, a declarat o sursă apropiată Hamas citată de Reuters .