BusinessExterneJustitiePoliticaUltima-Ora

Relatii Tensionate Franta Germania

Relatii Tensionate Franta Germania – Președintele francez Emmanuel Macron îi întâmpină pe cancelarul german Olaf Scholz

Relațiile tensionate dintre Franța și Germania încetinesc procesul decizional al UE Liderii Germaniei, Poloniei și Franței se întâlnesc la Palatul Elysee din Paris Președintele francez Emmanuel Macron îi întâmpină pe cancelarul german Olaf Scholz la Summitul Triunghiului de la Weimar, care are loc la Palatul Elysee din Paris, Franța, pe 12 iunie 2023.

Rezumat Companii Cabinetul francez și cel german se întâlnesc la Hamburg pe 9 și 10 octombrie Întâlnirea vine în contextul luptei dintre Berlin și Paris privind energia nucleară și apărarea Mistrust profund nu creează un climat pentru compromis – analiști

PARIS, 9 octombrie (Reuters) – Imaginea președintelui francez Emmanuel Macron și a cabinetului său bând bere pe o barcă cu omologii lor germani la Hamburg săptămâna aceasta va proiecta o imagine a prieteniei franco-germane durabile.

Dar exercițiul informal de construire a echipei, o tradiție guvernamentală germană numită “Klausur”, ascunde o luptă de putere între cele două cele mai mari puteri ale Uniunii Europene și impactul acesteia asupra unui raft de proiecte UE.

De la programele comune de apărare la energia nucleară sau relațiile cu China, Parisul și Berlinul sunt în dezacord cu un număr tot mai mare de probleme.

Într-un discurs din august, Macron și-a făcut frustrarea publică, numind poziția Germaniei privind energia nucleară “o greșeală istorică”.

Franța este una dintre cele mai puternic alimentate cu energie nucleară țări din lume, producând în mod obișnuit peste 70% din electricitatea sa cu flota sa de reactoare.

Relatii Tensionate Franta Germania
Relatii Tensionate Franta Germania

Tensiunea crescândă dintre capitale dezvăluie nu doar o ceartă pe probleme tehnice, ci și o ruptură în încrederea dintre două guverne care luptă pentru interese economice majore și viziuni diferite asupra viitorului UE.

“Am impresia că guvernele nu vorbesc unul cu altul despre subiecte importante și apoi când o fac, doar prin intermediul mass-media și uneori prin indiscreții”, a declarat Detlef Seif, un important parlamentar creștin-democrat german pe probleme europene.”