ExterneNewsPoliticaRazboiRazboiUltima-Ora

Inregistrarea video arată chiar momentul exploziei care l-a ucis pe jurnalistul militar rus Vladlen Tatarski, în cafenea

Inregistrarea video arată chiar momentul exploziei care l-a ucis pe jurnalistul militar rus Vladlen Tatarski, în cafenea

Audierea pentru arestarea preventivă a lui Daria Trepova, reţinută în legătură cu explozia de la o cafenea din Sankt Petersburg, Rusia, va avea loc marţi la tribunalul districtual Basmanny din Moscova, transmite agenția rusă Vesti, conform CNN.

O înregistrare video publicată recent arată momentele premergătoare exploziei care l-a ucis duminică pe jurnalistul militar rus Vladlen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg.

Cyber Front Z, scrie news.ro.

Informațiile anterioare ale presei ruse au sugerat că Tatarski ar fi fost ucis de

Autorităţile ruse au reţinut-o pe Trepova, în vârstă de 26 de ani, susţinând că aceasta ar fi fost implicată în explozia care l-a ucis pe cunoscutul blogger militar Vladlen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg, duminică.

O înregistrare video publicată recent arată momentele premergătoare exploziei care l-a ucis duminică pe jurnalistul militar rus Vladlen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg. Tatarski a murit în urma unei explozii care a distrus cafeneaua în care apărea ca invitat al unui grup pro-război numit Cyber Front Z, scrie news.ro.

Informațiile anterioare ale presei ruse au sugerat că Tatarski ar fi fost ucis de un dispozitiv ascuns într-o figurină pe care o femeie i-o oferise înainte de explozie. Înregistrarea video de 25 de secunde îl arată pe Tatarski punând o statuetă care i-a fost oferită la eveniment într-o cutie, după ce i-a pasat microfonul unui alt bărbat. El pune statueta înapoi în cutie şi apoi o acoperă cu ceea ce pare a fi un ambalaj de hârtie. În momentul în care apasă pe hârtie, se produce o explozie. În ultimele două secunde ale clipului, Tatarski este pixelat, dar restul scenei nu este pixelat.

Cunoscutul blogger rus a fost ucis în ceea ce pare a fi un atac îndrăzneţ asupra unei figuri pro-Kremlin de profil înalt, au declarat oficialii. Autorităţile au declarat că tratează cazul ca pe o suspiciune de crimă.

Cel puţin 32 de persoane au fost rănite în urma exploziei, 10 dintre acestea fiind în stare gravă, a anunţat presa de stat Ria Novosti, citând Ministerul rus al Sănătăţii.

Sursa: News.ro