ExterneJustitieRazboiRazboiTOP STORIESUltima-Ora

Contraofensiva ucrainena Scurgeri Informatii 2023 Planurile Stiute!

Scurgeri Informatii Contraofensiva ucrainena 2023 Planurile Stiute! de Kremlin înainte ca operațiunea să înceapă!!

Contraofensiva ucrainena Scurgeri Informati! Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit că Rusia a reuşit să pună mâna pe planurile contraofensivei ucrainene din 2023 înainte chiar ca aceasta să înceapă, dar că Ucraina are un „plan clar” pentru o nouă contraofensivă.

Conducerea Armatei si Contraofensiva ucrainena Scurgeri Informatii

Contraofensiva ucrainena Scurgeri Informatii 2023
Contraofensiva ucrainena Scurgeri Informatii 2023

Zelenski a vorbit despre „scurgeri de informaţii”, dar și despre schimbările majore de la conducerea armatei, care au legătură cu noile planuri.

„Planurile noastre de contraofensivă erau pe masa Kremlinului înainte ca acţiunile contraofensivei să înceapă”, a spus Volodimir Zelenski duminică, într-o conferinţă de presă la Kiev, despre operaţiunea al cărei eşec a dat o lovitură dură Ucrainei.

Contraofensiva ucrainena Scurgeri Informatii

Preşedintele a adăugat că Ucraina are un „plan clar” pentru o nouă contraofensivă împotriva forţelor ruse, dar că nu poate da detalii despre aceasta.

Potrivit lui Zelenski, schimbările majore de la conducerea armatei, în primul rând înlocuirea şefului de Stat Major, au avut legătură cu noul plan de acţiune pe câmpul de luptă.

„Acest plan este legat de o schimbare de conducere, există schimbări corespunzătoare. Vor fi pregătite câteva planuri din cauza unei scurgeri de informaţii”, a spus el, fără a da alte detalii.

Zelenski a mai afirmat că rotaţia trupelor are o importanţă critică pentru efortul de război şi că Ucraina trebuie să îşi pregătească mai bine forţele de rezervă.

„Acum este cel mai dificil moment pentru unitatea noastră şi dacă ne vom destrăma, din afară şi, Doamne fereşte, din interior, atunci acesta va fi momentul de cea mai mare slăbiciune. Nu s-a întâmplat deocamdată”, a subliniat el, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Avem nevoie de sprijin în termen de o lună”

Stiri despre Ucraina

Preşedintele a insistat că victoria Ucrainei va depinde de ajutorul militar din Occident, şi s-a declarat „sigur” că legislatorii americani vor sfârşi prin a aproba pachetul de 61 miliarde de dolari.

„Chestiunea de a şti dacă Ucraina va pierde, dacă situaţia va fi foarte dificilă şi dacă va exista un număr mare de victime, depinde de voi, de partenerii noştri, de lumea occidentală”, a declarat el.

„Dacă vom fi puternici, cu arme, nu vom pierde acest război”, a dat el asigurări.

Volodimir Zelenski s-a arătat optimist în ce priveşte aprobarea de către Congresul SUA a pachetului de ajutor de 61 miliarde de dolari, blocat în prezent de aleşi republicani în Camera Reprezentanţilor.

„Există speranţă în ce priveşte Congresul şi sunt sigur că va fi pozitiv… Ei ştiu că avem nevoie de sprijin în termen de o lună”, le-a declarat Zelenski reporterilor în conferinţa de presă.

Mai multe Stiri Aici