ExterneRazboi

Razboi Ucraina 2024. Kievul adoptă o nouă strategie pentru al treilea an de război (Financial Times)

Razboi Ucraina 2024

Razboi Ucraina 2024 – Razboi Ucraina2024. Un oficial din Occident care lucrează la politicile legate de Ucraina citat de Financial Times crede că există „puține speranțe pentru o victorie operațională de oricărei părți în 2024” și cu atât mai puțin în următoarele luni de zile.

Zelenski: Războiul cu Rusia a intrat într-o nouă etapă Adoptarea unei poziții defensive mai sigure în anticiparea unui al treilea an de război foarte dificil nu mai este o problemă doar pentru trupele care luptă în zona râului Nipru, ci pentru întreaga armată ucraineană și comandantul său suprem.

Razboi Ucraina 2024. Kievul adoptă o nouă strategie
Razboi Ucraina 2024. Kievul adoptă o nouă strategie

Un oficial din Occident care lucrează la politicile legate de Ucraina citat de Financial Times crede că există „puține speranțe pentru o victorie operațională de oricărei părți în 2024” și cu atât mai puțin în următoarele luni de zile.

Această realitate a fost recunoscută și la Kiev, acolo unde președintele Volodimir Zelenski a declarat la începutul lunii decembrie că războiul a intrat „într-o nouă etapă”. După ce trupele sale nu au reușit să elibereze zone mari din sudul țării, așa cum era planul inițial, Zelenski a ordonat armatei să construiască noi fortificații în zone cheie ale liniei frontului de 1.000 de kilometri, semnalând o trecere de la o postură ofensivă la una defensivă.

Mai mulți factori vor determina dacă strategia de „apărare activă” – menținerea liniilor de apărare și găsirea punctelor slabe în apărarea inamicului, combinate cu atacuri aeriene cu rază lungă de acțiune – a Ucrainei va da rezultate.