DesignEducateEntertainmentExterneFEATUREDTOP STORIESUltima-Ora

Un mare artist plastic, la zi aniversara Irimia Sabin Cristian

Irimia Sabin Cristian – Astazi este o zi speciala pentru artistii plastici din Romania.

De peste 35 de ani Sucevean si mai apoi locuind in Sf Ilie (Sf ilie fiind o a doua lui casa), unul dintre marii artisti plastici ai Romaniei, Irimia Sabin Cristian, a implinit astazi 9 octombrie 35 de ani. Nascut la 9 OCTOMBRIE 1985 in orasul SUCEAVA, jud.Suceava.

A absolvit Liceul de Arta Ciprisn Porumbescu Suceava, de altfel Facultatea de Arte plastice,decorative si design Iasi 2009, desfasurindu-si ulterior activitatea ca profesor/suplinitor de pictura la Suceava, Prima sa expozitie a fost gazduita de Galeria de Arta din Suceava în 1998, an în care a devenit membru al Uniunii Artistilor Plastici din România. De-a lungul timpului, a oferit publicului peste 10 de expozitii personale si a participat la alte 20 de expozitii de grup.

Irimia Sabinel Cristian detine un bogat catalog cu lucrari personale In Bibleoteca celor de la Fine Art America. Lucrarile lui sunt si peste ocean, vizibile si celor de la mare departare. O mare parte din picturi sunt realizate in perioada anilor 1999-2017.

Lucrari afisate la Fine Art America. O parte din picturi sunt intitulate “My brother / Pitbull / Blue guitar / Rider / Joker / Nude / Saxofon / Little boy

Arta nu este un ascunzis misterios, la care sa existe doar o singura cale de acces. Incercarile artei de astazi inseamna o cu totul alta raportare, mult mai deschisa, fara niciun fel de prejudecati, in care feluritele sinteze asociative, au rolul receptor esential”, spunea Irimia Sabin Cristian, intr-un interviu acordat unei publicatii regionale.

Irimia Sabinel Cristian face parte din grupul celor care au pus temelie Statui din Suceava “Bucovina Inaripata”. Grup condus de Profesorul Doctor Daneasa.

Sabin irimia Bucovina Inaripata
Irimia Sabin Cristinel – Bucovina Inaripata Suceava

In acest album de autor, pasionatii de pictura si nu numai, vor descoperi în paginile sale, reproducerile deja cunoscute ale unor lucrari, precum suita Cromomorfazelor, a Ferestrelor si Arhetipurilor, dar si peisajele surprinse în anotimpuri reci, dar atît de vii prin explozia culorilor, în pînzele semnate de irimia Sabin Cristian, printre care se afla si una pictata la Iasi Moldova.

Ca artistul traieste acum o evidenta maturitate în sensul sporului de siguranta al ideilor plastice si în dezinvoltura rezolvarilor, ne confirma cele citeva expozitii cu virtuti decorative. Ele amintesc de furia anilor ’50-’60 cînd în Statele Unite, un Jackson Pallack readucea în atentie limbajul avangardistilor interbelici. Diferenta consta în faptul ca irimia Sabin Cristian nu se lasa sedus de dicteul automat. El controleaza imaginea prin supunerea la regulile armoniei si contrastului expresiv la o logica a surprizei cromatice”.

Galerie de portrete realizate de Sabin Irimia Cristian:

Pentru a descoperii mai multe lucrari expuse in Statele Unite Puteti vizita linkul de mai jos:

click: Fine Art America

Irimia Sabin Cristian Artist Plastic
Irimia Sabin Cristian Artist Plastic

Stiri Expuse

Stiri Expuse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *