BusinessExterneJustitieUltima-Ora

Interlopul Florin Duduianu arestat în SUA, împreună cu alți 47 de români, alături de care furase sute de mii de dolari

Interlopul Florin Duduianu arestat in SUA.

„Acestea nu sunt infracțiuni fără victime”, a spus procurorul districtual din Orange County, Todd Spitzer. „Victimele sunt mame singure care se străduiesc să pună un acoperiș deasupra capului copiilor și mâncare pe masă, oameni harnici care au nevoie de o mână de ajutor, care se trezesc la casă cu saci plini cu alimente și se simt umiliți când constată că nu au bani în cont, pentru că un hoț a luat pe ascuns totul”.

Interlopul Florin Duduianu arestat în SUA
Interlopul Florin Duduianu arestat în SUA

Suspecții sunt din România și mulți dintre ei au intrat ilegal în țară, a spus Spitzer. Printre cei arestați s-a numărat și Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani, unul dintre cei mai căutați infractori ai României și descris drept liderul grupării, potrivit oficialilor americani.

Suspecții sunt acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine și că le-au folosit pentru a șterge informațiile de pe cardurile EBT (transfer electronic de beneficii), pe care familiile cu venituri mici le folosesc pentru a cumpăra alimente și produse pentru copii.

Odată ce obțin datele, infractorii devalizează cardurile, cumpărând lapte praf pentru bebeluși pe care apoi îl duc în Mexic, unde cantitatea este insuficientă, și fac comerț cu cartelurile de droguri.

Unii dintre suspecți au fost văzuți în postările de pe rețelele de socializare lăudându-se în limba română cu mașini de lux și ceasuri Rolex: „Nu iubi ceea ce nu este al tău, dar poți să-l faci al tău”.

Interlopul Florin Duduianu arestat în SUA
Interlopul Florin Duduianu arestat în SUA

Peste 185.000 de dolari în numerar și 491 de carduri de asistență publică clonate în valoare de 471.360 dolari în potențiale fonduri furate au fost recuperate de anchetatorii de la Procuratura Orange County și alte 21 de agenții de aplicare a legii din Orange County, începând cu 1 mai 2023.

„Hoții folosesc acești bani pentru a finanța crima organizată, pentru a cumpăra mașini de lux în valoare de sute de mii de dolari și pentru a duce o viață de lux la care adevărații destinatari nu pot decât să viseze”, procurorul american.

Victimele nu realizează că și-au pierdut toate beneficiile până când nu ajung la casă pentru a plăti alimentele.

Statul California a pierdut aproximativ 108 milioane de dolari din beneficiile CalWORKS anul trecut, din astfel de operațiuni de skimming.

Florin Duduianu, zis Anser, e pe lista Most Wanted a Poliției Române, fiind deja condamnat în țară la peste 13 ani de închisoare cu executare, după ce a șantajat și tâlhărit mai mulți maneliști, inclusiv pe Florin Salam.

De la arestare, Duduianu a fost acuzat de un mare juriu federal pentru accesare frauduloasă a fondurilor de asistență guvernamentală.

Stiri Ultima Ora

Stiri Expuse