EducateEntertainmentFemaleMondenSanatate

Repara relația dupa Infidelitate – Cercetătorii au descoperit patru pași pentru a-ți repara relația după ce ai fost înșelat

Repara relația dupa Infidelitate – Un studiu recent sugerează că după o infidelitate, povestea de dragoste poate renaște.

Studiul s-a concentrat pe cupluri tinere, religioase și cu relații de cel puțin 7 ani.

Cercetătorii de la Universitatea Texas Tech au dat și rețeta fantastică, în 4 pași, pentru a-ți repara relația:

1. Descoperi că te-a înșelat; în cazurile în care partenerul a mărturisit, vindecarea a fost mai ușoară.

2. Evaluezi relația împreună cu partenerul

3. Vă reconectați.

4. Redescoperiți sentimentele față de partener Cât lucrezi la toate astea, nu uita că iertarea, reconstruirea încrederii și comunicare profundă sunt esențiale pentru vindecare.

Repara relația dupa Infidelitate?

Repara relația dupa Infidelitate Stiri Expuse Romania
Repara relația dupa Infidelitate Stiri Expuse Romania

Studiul pe persoane cu grad inalt de educatie si religioase

Studiul s-a concentrat în principal pe cupluri tinere care au trecut prin infidelitate, persoane cu un grad înalt de educație, religioase și cu relații de cel puțin 7 ani, așa că mai sunt multe de explorat în cazul altor grupuri. Pe Instagram, un psiholog, influencer cu peste 700.000 de urmăritori vorbește fix despre înșelat.

„Pe toți clienții mei bărbați îi sfătuiesc întotdeauna astfel: dacă nu sunt copii la mijloc, nu ierta înșelatul. De ce spun asta?

Cunosc comportamentul femeilor. Noi, femeile căutăm un bărbat care este mai inteligent decât noi și care are o încredere de sine și o siguranță mai mare decât a noastră. Când o femeie simte că-și poate înșela bărbatul, îl va vedea ca fiind mai slab decât ea. Chiar dacă te iubește și-și dorește ca relația să funcționeze, nu va putea să te respecte. Nicio femeie nu poate respecta un bărbat care îi acceptă un comportament greșit.

Anxietate, Depresie si o relatie Volatila

Bărbatul își va pierde și el respectul de sine trecând peste un astfel de comportament. Toate astea duc la stări crescute de anxietate, depresie și la o relație volatilă”, a explicat psihologul Sadia.