EducateSanatateUltima-Ora

Rușii sesizează noi simptome la cei infectați cu tulpina Delta a Covid-19

Serghei Netesov, membru corespondent al Academiei de Științe din Rusia, a declarat că simptomele gastro-intestinale sunt mai frecvente la pacienții care au tulpina Delta. Netesov este șeful laboratorului de bionanotehnologie, microbiologie și virologie al Universității de Stat Novosibirsk (NSU) și a vorbit într-un interviu pentru publicația Izvestia despre noile simptome identificate, interviu preluat de agenția de presă TASS.

Diminuarea gustului și a mirosului se observă la un număr mai mic de persoane infectate cu tulpina SARS-CoV-2 Delta a Covid-19, care este extrem de contagioasă.

„Mai degrabă a existat o creștere a proporției anumitor simptome și o scădere a altora. Există mai puține persoane [n.r.: inclusiv cele infectate cu tulpina delta], ale căror simț al mirosului și al gustului sunt afectate, iar simptomele gastro-intestinale sunt mai frecvente”, a spus când a fost întrebat despre noile simptome ale bolii la cei infectați cu tulpina Delta.

„Astfel de celule sunt prezente în plămâni, pe pereții vaselor de sânge și în intestin. Este foarte probabil că tocmai acest lucru a provocat o schimbare a simptomelor”, a adăugat el.

Tulpina Delta este se răspândește într-adevăr mai repede în corpul celor infectați, spune specialistul: „Acest lucru este cunoscut din datele din mai multe țări, astfel încât incidența crește chiar și în țările cu un nivel ridicat de vaccinare”, a explicat Netesov.

Sursa: Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *