Legătura dintre anxietate şi lipsa apetitului
În mod normal, anxietatea produce schimbări ale apetitului, iar în acest sens există persoane care suferă de anxietate şi tind să mânânce în exces sau să consume alimente nesănătoase, în timp ce alţii îşi pierd interesul pentru mâncare atunci când se simt stresaţi sau anxioşi.
Anxietatea este o tulburare interioară care afectează 40 de milioane de adulţi în Statele Unite în fiecare an. Schimbările apetitului se numără printre posibilele simptome ale afecţiunii.
Anxietatea şi lipsa apetitului
Lipsa apetitului este un simptom comun în cazul persoanelor care stresate şi anxioase. Atunci când un individ trece prin aceste stări, corpul începe să elimine hormonii de stres care activează sistemul nervos şi declanşează un răspuns de respingere al corpului, o reacţie instinctivă care ne ţine departe de potenţialele gustări. Acest hormon de stres are câteva efecte fizice. De exemplu, cercetătorii sugerează că unul dintre hormoni afectează sistemul digestiv şi duce la scăderea poftei de mâncare. Un alt hormon, cortizolul, creşte secreţia acidului gastric pentru a accelera digestia alimentelor mai eficient.
Sursa: www.csid.ro