CrimeExternePoliticaRazboiRazboi

Rusia nu are în plan o mobilizare suplimentară după ce 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an

Rusia îşi întăreşte forţele armate şi creşte producţia de armament în aşteptarea unui război lung în Ucraina, unde liniile frontului rămân aproape neschimbate de un an.

Rusia nu are în plan o mobilizare suplimentară pentru operaţiunea militară din Ucraina, în condiţiile în care peste 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an pentru a lupta în forţele armate, a afirmat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu. 

Şoigu, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a salutat patriotismul celor care s-au înrolat.

‘Nu există planuri pentru o mobilizare suplimentară’, a spus Şoigu adresându-se unor generali cu funcţii de conducere, conform imaginilor difuzate de televiziunea de stat. ‘Forţele armate au numărul de personal militar necesar pentru a purta operaţiunea militară specială’, a adăugat el.

‘De la începutul anului, mai mult de 335.000 de persoane au intrat în serviciul militar cu contract şi în formaţiuni de voluntari. Numai în septembrie, peste 50.000 de cetăţeni au semnat contracte’, a precizat el.

Aceste cifre indică faptul că Rusia a făcut progrese semnificative atât în noi recrutări, cât şi în absorbirea multor luptători din grupul de mercenari Wagner în ‘formaţiuni de voluntari’.

Preşedintele Putin a ordonat o ‘mobilizare parţială’ de 300.000 de rezervişti în septembrie 2022, determinând sute de mii de bărbaţi tineri să plece din ţară pentru a evita să fie trimişi să lupte.

Stiri expuse