CrimeExterneNewsUltima-Ora

Rusia a testat cu succes noua sa rachetă hipersonică Zircon. Viteza incredibilă atinsă

Rusia  a anunţat luni, 18 iulie, că a testat cu succes noua sa rachetă hipersonică de croazieră Zircon, parte a arsenalului dezvoltat de Moscova, care asigură că acestea sunt de neegalat în lume, potrivit AFP.

“Fregata ‘Amiral Gorchkov’ a lansat o rachetă hipersonică Zircon din Marea Albă către o ţintă terestră de pe coasta Mării Barents”, a declarat Ministerul Apărării din Rusia într-un comunicat.

Conform comunicatului de presă, racheta care a zburat la Mach 7 “a atins cu succes ţinta aflată la 350 de kilometri distanţă”.

Prima lansare oficială a unei rachete Zircon datează din octombrie 2020, preşedintele rus Vladimir Putin salutând un “mare eveniment” pentru “întreaga ţară”. De atunci au avut loc cel puţin două teste, de fiecare dată de pe “Amiral Gorchkov”.

Pe fondul tensiunilor cu ţările occidentale, Rusia a înmulţit în ultimii ani anunţurile de noi arme prezentate ca “invincibile” de Vladimir Putin. Zircon este una dintre ele Cu o autonomie maximă de aproximativ 1.000 de kilometri, trebuie să echipeze nave de suprafaţă şi submarine ale flotei ruseşti. Alte câteva arme, cum ar fi racheta hipersonică Kinjal pentru Forţele Aeriene sau racheta nucleară Bourevestnik.


Primele rachete hipersonice Avangard de nouă generaţie, capabile să atingă o viteză de Mach 27 şi să schimbe cursul şi altitudinea, au fost puse în funcţiune cu armata rusă în decembrie 2019.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *