ExterneNewsPoliticaRazboiRazboiUltima-Ora

Războiul Ucraina ziua 355. Rusia bombardează masiv zeci de regiuni / The Guardian: Iranul introduce ilegal drone de luptă cu rază lungă de acţiune în Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei 

LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 355. The Guardian: Iranul introduce ilegal drone de luptă cu rază lungă de acţiune în Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei

Războiul Ucraina ziua 355 – UPDATE 14:43 Ministerul britanic al Apărării: Rusia îşi consolidează apărarea în regiunea Zaporizhzhia

UPDATE 14:00 Politico: Este posibil ca Rusia să fi pierdut o întreagă brigadă de elită lângă Vuhledar

Războiul Ucraina ziua 355. Rusia bombardează masiv zeci de regiuni / The Guardian: Iranul introduce ilegal drone de luptă cu rază lungă de acţiune în Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei
Războiul Ucraina ziua 355. Rusia bombardează masiv zeci de regiuni / The Guardian: Iranul introduce ilegal drone de luptă cu rază lungă de acţiune în Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei

Forţele armate ucrainene ar fi distrus „aproape o întreagă brigadă” a infanteriei navale de elită 155 a Rusiei în luptele asupra oraşului Vuhledar din regiunea Doneţk, a relatat Politico, citându-l pe oficialul militar ucrainean Oleksii Dmytrashkivskyi. 

Brigada număra în total aproximativ 5.000 de soldaţi, ai căror membri au fost ucişi, răniţi sau capturaţi, declar Dmytrashkivskyi, şeful centrului de presă unit al districtului Tavriskiy al forţelor de apărare ucrainene.

UPDATE 13:00 Noi bombardamente în Herson. Mai mulţi oameni au murit 

UPDATE 12:00 Rusia a pierdut 138.340 de soldaţi în Ucraina începând cu 24 februarie

UPDATE 11:00 Atacurile ruseşti în şapte regiuni ucrainene, bilanţ: 4 morţi şi 3 răniţi în ultimele 24 de ore

UPDATE 09:00 Statul Major General: Rusia a pierdut 138.340 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie

Statul Major General al Ucrainei a raportat pe 13 februarie că Rusia a pierdut, de asemenea, 3.283 de tancuri, 6.492 de vehicule blindate de luptă, 5.150 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 2.290 de sisteme de artilerie, 465 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 234 de sisteme de apărare aeriană, 296 de avioane, 286 de elicoptere, 2.007 drone şi 18 ambarcaţiuni.

UPDATE 08:00 Forţele ruseşti golesc rezervorul Kakhovka

„Este un ecocid”, a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk. „Ocupanţii drenează rezervorul Kakhovka. Este o ameninţare pentru mediul înconjurător, pentru aprovizionarea cu apă şi pentru agricultura din oblasturile Zaporojie şi Herson”.

The Guardian: Iranul introduce ilegal drone de luptă cu rază lungă de acţiune în Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei

În noiembrie, Iranul a introdus ilegal în Rusia cel puţin 18 drone de luptă cu rază lungă de acţiune Mohajer-6 pentru războiul împotriva Ucrainei, la scurt timp după ce o delegaţie rusă a vizitat Teheranul, a relatat The Guardian duminică, citând surse din Iran. 

Pentru asta, ţara a folosit compania sa aeriană de stat şi bărcile sale, potrivit surselor. 

Dronele de acest tip pot zbura până la 200 de kilometri şi pot transporta două rachete sub fiecare aripă, alături de 12 drone Shahed 191 şi Shahed 129, care pot transporta, de asemenea, rachete aer-sol. 

La începutul lunii, WSJ a relatat că Moscova şi Teheranul plănuiau să construiască o fabrică în Rusia care ar putea produce peste 6.000 de drone de luptă fabricate în Iran.

Statul Major General: Rusia a lansat două atacuri cu rachete şi loveşte Ucraina cu mai multe lansatoare de rachete

Statul Major General al Ucrainei a raportat duminică seara că armata rusă a lansat două atacuri cu rachete şi a lovit Ucraina de 23 de ori cu mai multe lansatoare de rachete.

De asemenea, armata rusă a desfăşurat operaţiuni ofensive în direcţiile Bakhmut, Avdiivka, Novopavlivsk, Kupiansk şi Lyman, a precizat Statul Major General. 

Trupele ruseşti au bombardat cu mortiere şi artilerie 17 aşezări în apropiere de Kupiansk şi Lyman şi 13 aşezări în apropiere de Bakhmut, potrivit Statului Major General. 

Potrivit raportului, armata rusă continuă să îşi mărească efectivele în direcţiile Lyman şi Bakhmut din regiunea Doneţk şi „foloseşte în mod activ aviaţia” pentru a trage asupra poziţiilor trupelor ucrainene.

Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în  Ucraina sub licenţă

Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi fabricate în Ucraina sub licenţă, reducând astfel dependenţa ţării de livrările de arme de la aliaţii occidentali, a relatat duminică ziarul Telegraph.