SportTenis

Iga Swiatek a absolvit a doua oară, la Academia lui Rafael Nadal! » Ce a făcut liderul WTA în Spania

Iga Swiatek a fost invitată specială la ceremonia de absolvire a elevilor Academiei Rafa Nadal, iar numărul 1 WTA a avut o rugăminte aparte către spaniol, care a și fost acceptată

Ziua în care s-au acordat diplomele de absolvire a unei noi generații de elevi-jucători de la Academia Rafael Nadal a fost una cu adevărat aparte. Dincolo de prezența lui Rafa, marele campion spaniol prezentându-se elegant, în costum și cămașă albă, a existat o invitată specială la festivitatea ținută la sediul academiei din Manacor: Iga Swiatek, proaspăta triplă campioană la Roland Garros și mare admiratoare a ibericului.

Iga Swiatek: „Este o zi perfectă!”

Iga Swiatek tenis

În discursul ei, unul emoționant și emoționat, poloneza a spus că „este o zi perfectă, mulțumesc mult că m-ați invitat, le mulțumesc celor care au făcut acest loc să arate atât de frumos și sper că nu îmi veți spune că ar trebui să mă limitez la tenis. Am văzut un citat pe arena Philippe Chatrier care spune că victoria aparține celor mai tenace. 

Mulțumită lui Rafa, cuvântul tenacitate are o mare semnificație pentru mine. Tu ne-ai demonstrat că forma cea mai bună de a trăi este aceea de a nu capitula niciodată”.

Iga Swiatek: „Pot să mă alătur vouă, e OK?”

Apoi a formulat o rugăminte personală. „Este însă și o oportunitate pentru mine, și dacă aș putea să împrumut o pălărie pe care să arunc în sus, ca voi, ar fi atât de grozav fiindcă atunci când am absolvit a fost în perioada pandemiei de Covid. A fost doar online, așa că îmi permiteți să o arunc și eu, să mă alătur vouă? Da, e OK? Mulțumesc”, au fost cuvintele liderului WTA.

Swiatek a coborât de la tribună și a bătut palma cu Nadal, iar mai târziu chiar asta a făcut, a aruncat pălăria, cât pe aci să o lovească în cădere, cu bucurie copilărească, împreună cu elevii îmbrăcați în ținuta de absolvire.

”Îți mulțumesc și eu, Iga, pentru prezența la Mallorca și pentru cuvintele tale frumoase. A fost o zi specială pentru copii și familiile lor. Și încă o dată felicitări pentru reușita ta de sâmbăta trecută”, i-a răspuns Nadal pe rețelele sociale.

Rafael Nadal, din nou felicitări pentru Novak Djokovic

La rândul său, Rafa a prețuit încă o dată imensa realizare a lui Novak Djokovic, triumful de la Paris echivalent cu al 23-lea trofeu major al carierei.

„Acum câteva zile s-a încheiat Roland Garros-ul. În primul rând, vreau să-l felicit pe Novak Djokovic pentru că a reușit ceva ce nu mai fusese atins vreodată în tenisul masculin. Să ajungi la 23 de titluri de Grand Slam înseamnă numere care acum câțiva ani păreau imposibile. Iar el a izbutit. 

Încă o dată, multe felicitări, Novak, atât din partea mea, cât și a Academiei pentru că ai făcut ceva atât de dificil într-un sport atât de competitiv cum este tenisul”, a spus spaniolul.

Academia a fost inaugurată pe 19 octombrie 2016 cu Roger Federer invitat special. Dispune de 140 de locuri de cazare pentru elevi, iar din 2019 s-a mărit numărul terenurilor de la 27 la 45, dintre care 19 sunt de hard outdoor, 15 de zgură, 4 de hard indoor și 7 de zgură semiacoperite. Există de asemenea un teren de fotbal, terenuri de padel, squash, piscine, sală de forță și spa, alături de colegiu de instruire bilingvă, restaurant, cafenea și muzeu.