CrimeEconomicExterne

Explozie puternică în Filipine, soldată cu cel puţin cinci morţi și mai mulți răniți

O explozie puternică a avut loc luni în oraşul filipinez Jolo, din provincia sudică Sulu, provocând moartea a cel puţin cinci persoane şi un număr neprecizat de răniţi, a anunţat unitatea antiteroristă filipineză, transmite dpa.

Explozia s-a produs în faţa unei pieţe publice de pe strada principală din Jolo, la circa 1.000 km sud de Manila, a informat sursa citată.

Conform poliţiei, ‘o motocicletă parcată’ lângă un camion militar a explodat, ‘provocând numeroase victime’, scrie Agerpres.

Provincia Sulu este un bastion al grupării teroriste Abu Sayyaf, acuzată de unele din cele mai violente atentate din ţară, precum şi de decapitări şi răpiri pentru recompense.

Explozia s-a produs la ceva mai mult de o săptămână după ce unul din capii grupării, Anduljihad Susukan, a fost predat poliţiei după ce ceruse ajutorul unui lider musulman pentru a primi îngrijiri medicale pentru o rană suferită anul trecut.

Gruparea s-a aliat cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat responsabilitatea mai multor atentate în Filipine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *