Sport

CTP: Simona Halep este în starea care a dus-o în finală la Melbourne în 2018

Meciul dintre Simona Halep şi Elise Mertens a fost unul dintre cele mai bune de până acum de la Melbourne, a apreciat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. Potrivit acestuia, Simona este în starea care a dus-o în finală la Melbourne în 2018.

„Elise a jucat foarte bine şi Simona şi mai bine decât belgianca”, a spus Cristian Tudor Popescu. El a adăugat că în ciuda scorului 6 – 4, 6 – 4, în orice moment se putea răsturna totul.

Gazetarul a remarcat rezistenţa incredibilă a Simonei, care a făcut faţă atacurilor la aproape orice minge din partea Elisei Mertens.

„Cel mai important este că Simona este în clipa de faţă imună la scor, nu se clatină nimic în jocul ei, indiferent de cât de tensionată e acţiunea în teren.

În adâncul ei, Simona este acum liniştită, este în starea care a dus-o în finală la Melbourne în 2018”, a comentat gazetarul.

El a apreciat că, deşi Simona s-a enervat şi a ţipat în timpul jocului, acestea nu sunt enervări în profunzime.

Totodată, gazetarul a apreciat încrederea pe care întoarcerea pe banca tehnică a lui Darren Cahill i-a adus-o Simonei Halep.

În legătură cu meciul pe care Simona îl va disputa în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Anett Kontaveit, Cristian Tudor Popescu a spus că va fi unul greu şi că la acest nivel al competiţiei, orice adversar este dificil.

„Cine a ajuns în sferturi a avut un parcurs extraordinar. Partenera din sferturi a Simonei este un adversar greu, dar, acum, rezultatele Simonei depind de ea – câştigă sau pierde pe mâna ei. Acum nu o interesează ce adversară are în faţă”, a mai spus gazetarul.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open. Românca, numărul 3 mondial și a patra favorită a competiției de la Melbourne, a învins-o pe Elise Mertens, din Belgia, cu 6-4, 6-4. Partida a durat o oră și 37 de minute.

În turul următor al primului turneu de mare șlem al anului Simona Halep o va întâlni pe Anett Kontaveit, din Estonia, cap de serie numărul 28.

Pentru calificarea în sferturile Australian Open, Simona Halep va primi 525.000 de dolari australieni şi 430 de puncte. Simona s-a mai calificată în sferturi la Melbourne în 2014 și 2015. În 2018 a jucat finala.

Sursa: www.digi24.ro

Simona Halep este în starea care a dus-o
Simona Halep este în starea care a dus-o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *