EvenimentExterneFEATUREDMondenSport

Patru persoane arestate pentru insultele rasiste aduse jucătorilor englezi după finala EURO 2020

O echipă de specialişti analizează comentariile ofensatoare primite de trei jucători de culoare, Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, pe Facebook, Instagram şi Twitter, a indicat poliţia. După înfrângerea Angliei în finala EURO 2020, cei trei jucători au fost bombardați cu mesaje rasiste pe rețelele sociale. Fanii s-au dezlănțuit împotriva jucătorilor de culoare – Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka – cei care au ratat loviturile de departajare, pecetluind victoria Italiei.

Aceste abuzuri au fost condamnate pe scară largă, iar guvernul britanic a promis că va acţiona împotriva reţelelor de socializare dacă acestea nu vor îndepărta mai rapid materialele ofensatoare.

„Colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care furnizează datele de care avem nevoie pentru ca anchetele să avanseze”, a declarat un responsabil al poliţiei, Mark Roberts, potrivit Agerpres.

„Dacă vă identificăm că sunteţi în spatele acestei infracţiuni, vă vom urmări şi veţi face faţă consecinţelor grave ale faptelor voastre ruşinoase”, a adăugat el.

Poliţia a precizat că patru persoane au fost arestate până acum.

Fotbaliştii echipei Angliei au evidenţiat problema rasismului îngenunchind în timpul meciurilor, un gest de protest care a fost huiduit de unii fani.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va lua măsuri pentru a lupta împotriva abuzurilor rasiste în mediul online, dar şi alţi miniştri au fost acuzaţi de ipocrizie fiindcă nu i-au condamnat pe cei care i-au huiduit pe jucători la începutul turneului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *