EducateEntertainmentEvenimentExterneUltima-Ora

Imagini de aproape cu “cabana misterioasă” de pe fața îndepărtată a Lunii. Ce a fotografiat, de fapt, roverul Yutu 2

Roverul chinez Yutu 2 a trimis noi imagini de pe fața îndepărtată a Lunii cu obiectul misterios fotografiat în urmă cu o lună, descris de o publicație științifică din China ca o „cabană misterioasă”.

Din noile imagini reiese că această “cabană misterioasă” era, de fapt, o piatră, aflată pe marginea unui mic crater, relatează cnet.

Yutu 2 a observat “obiectul misterios” în noiembrie, în timpul celei de-a 36-a zile lunare a misiunii, potrivit unui jurnal publicat de Our Space, un canal de informare a științei în limba chineză afiliat cu Administrația Spațială Națională a Chinei (CNSA).

Our Space s-a referit la acest obiect ca la o „colibă ​​misterioasă” (神秘小屋/shenmi xiaowu), dar acesta este mai degrabă un substitut, decât o descriere exactă.

Oamenii de știință din echipă și-au exprimat un interes puternic față de această “cabană misterioasă” și au așteptat mai bine de o lună noi imagini pentru a observa obiectul mai îndeaproape.

Vehiculul cu alimentare solară Yutu 2 și rover-ul Chang’e 4 au aterizat pe partea îndepărtată a Lunii pe 3 ianuarie 2019.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *