BusinessInternPoliticaSanatate

Codruței Elena Filip . Cine a angajat-o pe cântăreața-fotomodel la Ministerul Sănătății. A fost demarată o anchetă internă Cine a angajat-o pe cântăreața-fotomodel la Ministerul Sănătății. A fost demarată o anchetă internă

Codruței Elena Filip . Cântăreața-fotomodel Codruța Elena Filip a fost înregistrată în Registrul General de Evidență a Salariaților (ReviSal) și i-a fost eliberată o legitimație de serviciu cu însemnele oficiale ale Guvernului României și ale Ministerului Sănătății cu semnătura lui Lucian Indrei, șeful Direcției Resurse Umane din MS, informează Newsweek România .

Tânăra Codruța Elena Filip, 24 de ani, cântăreață și fotomodel, absolventă a Facultății de Drept, de loc din Tătăruși, județul Iași, a susținut, pe 5 august 2020, un interviu de angajare pe funcția de consilier debutant, fără concurs, la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister.

Codruței Elena Filip
Codruței Elena Filip

Interviul a fost susținut în baza Ordinului de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care s-a aprobat ”metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

În urma interviului, Codruța a fost declarată admisă cu punctajul 89,33. Contractul de angajare pe perioadă determinată a fost trimis la semnat în data de 15 august 2020.

”După ce a fost ștampilat și semnat de toate direcțiile, contractul a fost trimis la ministru, pe 31 august 2020”, pun sursele Newsweek România. Semnarea contractului, o formalitate. Directorul de Resurse Umane din minister, tot din Iași Semnarea contractului era o simplă formalitate, motiv pentru care contractul Codruței Elena Filip a fost înregistrat în ReviSal. Așa s-a întâmplat și în cazul altor trei viitori angajați.

Dar cei care au introdus contractul în ReviSal erau obligați de lege să obțină și semnătura ministrului.

Newsweek dezvăluie că directorul de la Resurse Umane, Lucian Indrei, nu a mai așteptat semnătura ministrului. A semnat direct legitimația de serviciu pe numele Codruței Elena Filip, legitimație care poartă însemnele Guvernului României și Ministerului Sănătății.

Lucian Indrei.. Foto: Ziarul de Iași Pe 2 septembrie, legitimația de serviciu a fost făcută publică de Valentin Sanfira, iubitul Codruței Elena Filip, pe contul lui de Facebook. Dar Ministerul Sănătății a transmis oficial că Codruța Filip nu este angajata ministerului.

„Am sesizat-o şi eu din presă, noi nu avem până în acest moment niciun contract de muncă semnat pe acest nume, niciun ordin de ministru. Am deschis, este deja o anchetă internă la Resurse Umane, să evaluăm cele sesizate de dumneavoastră. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat. De aceea, văzând acele imagini, am dispus o anchetă internă la Resurse Umane, să verifice acele legitimaţii, dacă sunt false sau nu”, a spus ministrul sănătăţii, vineri, la Craiova, potrivit Digi 24.

Codruței Elena Filip . Cine a angajat-o pe cântăreața-fotomodel la Ministerul Sănătății. A fost demarată o anchetă internă Citeşte întreaga ştire: Cine a angajat-o pe cântăreața-fotomodel la Ministerul Sănătății. A fost demarată o anchetă internă
Codruței Elena Filip . Cine a angajat-o pe cântăreața-fotomodel la Ministerul Sănătății. A fost demarată o anchetă internă Citeşte întreaga ştire: Cine a angajat-o pe cântăreața-fotomodel la Ministerul Sănătății. A fost demarată o anchetă internă

Surse din cadrul MS au declarat că, în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, ministrul Nelu Tătaru nu ar mai fi vrut să semneze contractul de muncă: ”I-a cerut domnului Lucian Indrei să le cheme pe cele patru persoane (angajate – n.r.) și să restituie legitimațiile eliberate de MS”.

Contactat de Newsweek, Lucian Indrei, fost șef al Direcției de Sănătate Publică din Iași, județul natal al Codruței, a transmis că va suna mai târziu pentru precizări, dar nu a mai făcut-o. Medicul Indrei a fost instalat șef la DSP Iași pe 12 februarie 2002, în mandatul ministrului Victor Costache, și avansat director în MS în iulie. După apariția dezvăluirilor, Codruța Elena Filip a luat poziție, și, după ce și-a enumerat toate calitățile și studiile, a transmis că a fost angajată legal.

Stiri Expuse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *